Bianca Dragusanu la Ioana Roncu Make-up Studio

Make-up artistul Ioana Roncu ne-a acordat un interviu

Make-up artistul Ioana Roncu are un background profesional bogat, este absolventă a cursului pentru începatori organizat de Școala de make-up Ramona Chiriță si owner la Ioana Roncu Make-up Studio. Ioana este printre cele mai talentate „produse” ale școlii noastre, un om special, cu o carieră care trebuie urmarită ca model pentru make-up artiștii aflați la început de drum. Parcursul profesional al Ioanei Roncu ne-a incurajat sa îi luăm un scurt interviu, în care sa aibă ocazia să povestească despre începuturile poveștii ei de dragoste cu machiajul, experiențele cu diversele vedete și persoane publice pe care le-a machiat și ce provocări presupune deschiderea propriului studio de make-up. Să începem! Interviu cu make-up artistul Ioana Roncu! 

Cum a inceput relația ta cu machiajul?

Dragostea mea pentru machiaj a pornit undeva din copilărie, când îmi amintesc că eram atrasă de tot ce înseamnă culoare. Cu trecerea anilor, am devenit din ce în ce mai curioasă și, ajutată de această pasiune a copilăriei, am început să mă machiez si am făcut multe teste pe mine înainte de a machia pe altcineva.

Prima persoana pe care am machiat-o a fost o prietenă, am avut emoții destul de mari pentru că nu știam dacă o să ii placă. Spre surprinderea mea a fost foarte încântată, iar reacția pe care a avut-o când s-a văzut machiată mi-a dat curajul să continui. De atunci am decis că este necesar să trec la alt nivel si anume ca această joacă să se transforme în ceva frumos și să mă specializez apelând la cursuri de specialitate.

Este foarte important să alegi o școală de make-up studiind foarte bine dacă este potrivită pentru tine, ce stiluri de machiaj sunt predate, implicarea trainerilor cât si rezultatele persoanelor implicate dupa finalizarea cursurilor.

Care a fost primul curs de machiaj pe care l-ai urmat?

Am urmat cursul de machiaj pentru începători la Școala de make-up Ramona Chiriță. Înainte să încep cursul de machiaj am făcut o cercetare în ceea ce oferă Școlile de make-up. Am căutat un curs de machiaj complex, care să îmi ofere noțiunile de bază, atat din punct de vedere al noțiunilor teoretice, cât și practice.

Machiajul, din punctul meu de vedere, este o artă și acesta implică mult talent, dar și multe tehnici pe care le înveți doar la școlile de specialitate. Eu am avut noroc să găsesc persoane care au știut să mă îndrume și să mă ajute să învaț să îmi exploatez talentul. Dar nu e vorba doar de talent, ci si de cunoștinte reale, necesare unui make-up artist începător: de la teoria culorilor, toate tehnicile de machiaj, până la tehnici de promovare, tehnici de vânzări etc.

Cel mai important este sa faci cu drag aceasta meserie, să te simți bine și să fii relaxată. Doar așa vei reuși să îți atingi potențialul maxim.

Îi urmăream Ramonei Chiriță intens activitatea și am știut din prima clipă că este persoana care îmi poate modela stilul și dezvolta abilitățile așa cum eu imi doream. Și așa am intrat in familia Școlii de make-up Ramona Chiriță si de atunci am rămas alături, până in prezent si vom ramane sigur si pe viitor.

Școala de make-up Ramona Chiriță mi-a schimbat viziunea despre machiaj mi-a oferit o schimbare in bine in startul meu in aceasta meserie, m-a ajutat sa evoluez. Ulterior am participat la numeroase evenimente impreuna și sunt mereu alături cu orice sfat sau necesitate.

Dupa cursul de machiaj de bază a urmat o perioadă în care am facut multă practică, am inceput să am cliente fidele, am urmărit mulți traineri, am participat la multe cursuri, m-am dezvoltat cât am putut si in țară și in străinatate.

Bianca Dragusanu la Ioana Roncu Make-up Studio

Ioana, spune-ne te rog, pe scurt, cum arată CV-ul tau de make-up artist acum

În cei 9 ani de când sunt make-up artist am acumulat peste 20 de cursuri de specializare în tară și în străinatate, în Paris, Dubai, Rusia. În plus, enumar câteva din proiectele sau evenimentele la care am participat ca make-up artist, de care sunt foarte mândră:

 • Make-up și proiecte cu diferite persoane publice cum ar fi: Anamaria Prodan, Bianca Drăgușanu, Maria Andreea Lazar (Loulou), Andreea Niculescu (Tonciu) etc.
 • Make-up juriu Romanian Info Fashion Festival, din 2013 până în prezent
 • Locul 1 concurs make-up „Personaje de Poveste” organizat de Magazinul de Make-up
 • Make-up Miss Globe 2013
 • Caștigătoare make-up Academia Mireselor 2014 organizat de Școala de Make-up Ramona Chiriță
 • Membru in juriu la festivalul Fashion Gate 2015, 2016, 2017
 • Make-up designeri renumiți în cadrul Romanian Info Fashion Festival
 • Make-up Miss Supranational România 2016
 • Membru in juriu la Romanian Info Fashion Festival 2017, 2018, 2019 alături de Ramona Chiriță
 • Make-up Miss Turism Globe România 2018
 • Make-up Miss Supranational România 2019

Cum ți-ai defini stilul de machiaj?

In aceasta meserie exista o varietate de stiluri de machiaj, iar eu am decis să nu optez pentru un stil anume, ci să combin câte puțin din ele, să aleg ce se potrivește pentru fiecare clientă în parte.

Fiecare femeie este unică, diferită și acesta este punctul de la care ma si ghidez, pentru a pune in evidență trasaturile natural armonioase ale chipului.

În plus, în felul acesta reușesc să mă diferențiez, să imi evidențiez originalitatea: eu sunt multumită că am oferit un machiaj unic, iar clienta este multumită că pleacă de la mine de la Studio cu un machiaj care o reprezintă, care tine cont si de preferințele ei, și de evenimentul la care participă, dar si de aspecte si reguli profesionale ce țin de machiaj, cum ar fi proporțiile, alegerea culorilor, calitatea produselor etc.

Anamaria Prodan si Andreea Tonciu la Ioana Roncu Make-up Studio

 

Cum te simti atunci cand machiezi vedete, persoane cunoscute?

Singura diferență atunci cand machiez o persoană cunoscută și o clientă obișnuită este aceea că mă documentez puțin înainte, despre preferințele acesteia în materie de machiaj.

Pentru mine fiecare clientă este la fel de importantă, indiferent că este sau nu persoană publică și mă străduiesc cât pot eu de bine ca fiecare să fie mulțumită de rezultatul final.

Luis Lazarus si Ioana Roncu

 

Cum arată o zi din viața ta, make-up artistul Ioana Roncu? Vin clientele la tine sau te mai duci tu la ele?

Viata unui make-up artist nu e atât de ușoară cum se spune, într-adevăr este o meserie frumoasă plina de culoare si magie. Dar există și momente „tensionate” deoarece multe femei se tem de schimbări radicale sau au propria viziune despre cum ar trebui să arate machiajul, dar care, din păcate, nu le avantajează.

Sunt zile obositoare, cu treziri matinale, weekend-uri pline, cliente nepunctuale sau foarte emoționate și totuși reusesc să manevrez fiecare situație în parte cu zâmbetul pe buze.

Ceea ce mă face să uit de oboseală sau orice alt inconvenient este zâmbetul mulțumitor si emoțiile clientelor care se privesc în oglinda la finalul sesiunii de machiaj. Acesta este principalul motiv care mă face să mă simt împlinită pe plan profesional.

Așa am decis să îmi deschid propriul studio de make-up, unde am avut grijă să aleg tot ce e mai bun în materie de make-up pentru clientele mele. Într-adevăr, investiția este foarte mare la început, dar acum consider că este cea mai bună alegere pe care puteam să o fac.

Salonul meu este un studio bazat doar pe servicii de machiaj. Aici clienta vine si se relaxează, bucurându-se de intimitate si simțindu-se confortabil pe parcursul ședintei de machiaj. Pe principiul acesta și nu pe comoditate mă bazez și atunci când aleg să machiez doar în propriul salon și refuz deplasările la domiciliu.

Al doilea motiv extrem de important este cel legat de igienă și dezinfectarea produselor. In studio totul este controlat minuțios, nu există surprize la transport, iar atmosfera se creeaza armonios, in funcție de dinamica dintre noi, cei din salon si doamnele frumoase care ne trec pragul.

Suntem mândrii că make-up artistul Ioana Roncu și-a început cariera datorită cursurilor noastre!

Dacă vrei să înveți și tu despre arta machiajului, poți urma un curs pentru începători la o scoală de make-up.

Creeaza-ti cont gratuit AICI pentru a putea accesa cursurile noastre online. Poti accesa gratuit sau contra cost cursuri de make-up online:
Curs online de automachiaj, trainer Olesea Ursu, pret 50 RON
Curs online machiaj colorat comercial, trainer Andra Papacu, pret 50 RON
Curs online machiaj bronzy make-up & strobing skin, trainer Andra Papacu, pret 35 RON
Curs online machiaj hola smokey eyes, trainer Andra Papacu, GRATUIT
Curs online machiaj bronzy make-up & cat eye, trainer Andra Papacu, GRATUIT
Curs online machiaj de mireasa, trainer Andra Papacu, GRATUIT
Curs online machiaj romantic look, trainer Andra Papacu, GRATUIT
Masterclass machiaj ten matur si machiaj de mireasa, trainer Andra Papacu, pret 130 RON
Curs online automachiaj de ocazie, trainer Andra Papacu, GRATUIT
Curs online automachiaj de seara, trainer Andra Papacu, pret 50 RON
Masterclass cat eyes make-up si glam smokey eyes, trainer Andra Papacu, pret 130 RON
Curs online machiaj comercial, trainer Andra Papacu, GRATUIT

Inscrierile la cursurile noastre de bază continuă la telefon 0729.77.55.33, telefon, SMS, Whatsapp sau pe adresa de mail scoalademakeup@ramonachirita.ro. In urma cursului obții diplomă de make-up artist acreditată de statul roman și recunoscută internațional. Următoarele cursuri de bază pe care le avem programate:
27 iunie – 26 iulie – Curs de make-up pentru începători, weekend, Bucuresti, pret 4.000 RON
– 13-24 iulie – Curs de make-up pentru începători, intensiv (de zi), Bucuresti, pret 4.000 RON
– 10-21 august – Curs de make-up pentru începători, intensiv (de zi), Bucuresti, pret 4.000 RON
– 24 august – 4 septembrie, Curs de make-up pentru începători, intensiv (de zi), Brasov, pret 4.000 RON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2021 CursuriMakeup.ro Temă dezvoltată de Lucid Dreams eSystems.