Cum se folosesc corect pensulele de make-up


9329 · Durata: 13:30

Înregistrează un cont GRATUIT pentru a putea urmări toate cursurile GRATUITE

Cum se folosesc corect pensulele de make-up

Curs make-up online, trainer: Olesea Ursu


Ce vei învăța la acest curs

Olesea Ursu îți explică cum se folosesc pensulele make-up profesionale.

Cum alegem pensulele din păr natural sau sintetic

Depinde din ce păr sunt fabricate pensulele și cum se comportă în timpul machiajului. De aceea este foarte important să învățăm despre diversitatea lor, pentru a nu greși la alegerea și cumpărarea pensulelor de cea mai bună calitate, pe care le vom folosi timp de mai mulți ani.

Sunt două categorii importante de pensule profesionale machiaj: din păr natural și sintetic.

Pensulele de make-up din păr natural sunt fabricate din păr de animale.Mulți make-up artiști consideră că pensulele din păr sintetic sunt mai slabe calitativ decât cele din păr natural. De fapt, cele sintetice nu sunt de calitate mai slabă decât cele din păr natural, principala diferență între ele este domeniul aplicării.Pensulele profesionale machiaj sunt folosite pentru aplicarea diferitelor texturi de produse cosmetice. Cele din păr natural se diferențiază prin structura firului de păr mai gros și din acest motiv absorb mai mult produs cremos la aplicarea pe piele. Părul acumulează impurități, ceea ce oferă o posibilitate mare de dezvoltare a bacteriilor. Va trebui să avem mare grijă de astfel de pensule, să le curățăm și spălăm după fiecare aplicare. Din acest motiv pensulele din păr natural se folosesc pentru aplicarea produselor uscate.

Pensulele din păr sintetic nu absorb produs. Sunt recomandate pentru produse lichide, cremoase, iar după machiaj sunt ușor de curățat și vor rezista mai mult timp. Pensule profesionale machiaj din păr natural

Chiar dacă pensulele din păr sintetic sunt fabricate dintr-un păr mai soft și moale la atingere ca și cele naturale, totuși pensulele din păr natural sunt cele mai solicitate în machiaj.Sunt pensule din păr de capră, veveriță, samur /zibelină, ponei sau alte animale. Motivul vastei diversități este că sunt diferite și fiecare pensula are rolul ei în domeniul make-up-ului.

Pensulele din păr natural de capră (albă sau neagră) sunt foarte des întâlnite. Chiar dacă firul de păr este mai dur, pensulele sunt pufoase și fine la atingere. Se folosesc pentru aplicarea pudrei, blush-ului, iluminatorului, fardurilor uscate și a altor texturi uscate, care trebuie estompate foarte bine în piele.

Pensulele din păr de veveriță se deosebesc prin finețea și delicatețea lor. Sunt foarte moi la contactul cu pielea și nu deranjează absolut deloc. Din acest păr sunt făcute pensule pentru pleoape, folosite la estomparea fardurilor, pentru aplicarea pudrei și a iluminatorului.

Pensulele din păr de zibelină sau samur sunt cele mai des răspândite și solicitate în machiaj, chiar dacă sunt mult mai scumpe. Părul este mai subțire și mai rezistent. Cantitatea de păr în pensulă este mai multă și mai densă și produsul se ia mai dens în pensulă și rămâne mai intens pe piele.

Pensulele din păr sintetic au și ele plusul lor, sunt la fel de soft la atingere, în ele nu se adună produsul și sunt mai ușor de îngrijit cu ajutorul produselor de curățare. Prețul pensulelor din păr sintetic este mai mic comparativ cu a celor din păr natural, dar nu vă recomand să luați varianta cea mai ieftină, pentru că la un moment dat va trebui să o schimbați.

Pensulele din păr sintetic de la Leonardo sunt de o calitate mai buna decât restul pensulelor pe care le-am testat, deci le veți utiliza timp de mai mulți ani.

Ce pensule sunt mai bune: din păr natural sau sintetic? 

Cu siguranță nu pot răspunde la aceasta întrebare, pentru că fiecare dintre aceste pensule are rolul ei în machiaj. În setul de pensule al unui make-up artist se găsesc și pensule din păr natural și pensule din păr sintetic.

Fiecare pensulă are utilitatea ei: cu unele se aplică fondul de ten, cu altele pudra, cu altele farduri, linii de tuș etc. Pensula aleasă corect ajută la aplicarea produsului optim pe piele și dă rezistență machiajului.

Pentru a înțelege cu ce pensule este mai bine să machiezi, ai nevoie de practică. Doar experiența vă arăta cu care din ele se aplică mai bine, se blenduiește, se trasează linii și alte cerințe în machiaj.

Pensulele profesionale Leonardo din păr natural și sintetic

Pentru acelea dintre voi care vor să înceapă să învețe să machieze profesional dar și pentru cele care vor să se machieze singure acasă, vă recomand următoarele pensule de la Leonardo:

 • Pensula machiaj pudră Leonardo nr. 1, din păr de capră, este fină, moale și catifelată. O recomand pentru aplicarea pudrei pulbere sau compacte. Datorită calității superioare a pensulei, pudra se fixează perfect, fără să afecteze produsele deja aplicate. Fixați pudra prin tapotare, pentru o rezistență îndelungată a machiajului.
 • Pensula machiaj blush Leonardo nr. 5 din păr de capră, este fină, moale și catifelată la atingere. Se folosește pentru aplicarea texturilor compacte sau prăfoase (pulbere), dar nu și pentru texturi cremoase. O recomand pentru conturarea pomeților, dar și pentru celelalte zone care necesită corecție închisă. Forma și dimensiunea ei ajută la fixarea blush-ului, se încadrează perfect pe pomete. Se poate folosi și la corecția uscată a feței.
 • Pensula machiaj fond de ten Leonardo nr. 11, este din păr sintetic, de o calitate foarte bună. Este folosită pentru aplicarea texturilor cremoase: fond de ten și baza de machiaj. Pensula nu încarcă tenul și nu lasă urme vizibile la aplicarea fondului de ten, iar după fiecare aplicare se tapotează  pentru finisare și rezistență.
 • Pensula machiaj fond de ten Leonardo nr. 13, din păr sintetic are formă rotundă și este fabricată din păr sintetic cu fire foarte subțiri. Pensula asigură un finish perfect la aplicarea fondului de ten prin mișcări circulare. Poate chiar să înlocuiască burețelul beauty blender.
 • Pensula machiaj anticearcăn Leonardo nr. 16 este din păr sintetic. Dimensiunea și forma ei plată ajută la aplicarea mai ușoară a anticearcanului / corectorului pe zonele înguste ale feței. O mai putem folosi pentru corectarea sprâncenelor și a buzelor după conturul lor. Pensula își menține forma plată și subțire la bază datorită părului sintetic de o calitate superioară.
 • Pensula machiaj fard Leonardo nr. 21 plată din par de samur sau zibelină, conține fire de păr natural mai dur, dar care nu înțeapă fața. O recomand pentru aplicarea fardurilor mate, sidefate, pigmenților și iluminatorului pe arcadă. Aceasta asigură o aplicare intensă a produsului. plată din păr de samur sau zibelina, este un pic mai mare decât pensula nr. 21, cu cât firul de păr de samur este mai mare cu atât mai soft și mai ușor se aplică și estompează fardul pe pleoape.
 • Pensula machiaj de blending Leonardo nr. 28 din păr de veveriță, este plată, dar pufoasă, o recomand pentru aplicarea și estomparea fardurilor cu intensitate mai soft.
 • Pensula machiaj de blending Leonardo nr 31 este un blender mediu din păr de veveriță, o pensulă rotundă pentru blending și estomparea fardurilor. O recomand pentru pliul ochiului. Cu această pensulă un make-up artist profesional va aplica fardul pe pleoapă fără să-i cadă pe față.
 • Pensula machiaj tuș sau eyeliner este din păr sintetic, are formă alungită și subțire, care se mulează perfect la baza genelor superioare și inferioare. Asigură precizie la trasarea liniei la colțul exterior și interior al ochiului. Deoarece este fabricată din par sintetic de calitate foarte bună, își menține forma după fiecare curățare.
 • Pensula de buze Leonardo nr. 51 din păr sintetic foarte bine prelucrat, densă, o formă alungită care nu se modifică după multe aplicări și curățări.

Despre trainer

Din anul 2015 și până în prezent, Olesea Ursu a predat cursuri pentru peste 150 de grupe de weekend și after work la Școala de make-up Ramona Chiriță. De numele ei își leagă începutul carierei peste 700 de absolvente din țară și străinătate. 

Olesea este adepta machiajelor mai soft pentru cliente și machiajelor mai colorate în prezentări de make-up, în cadrul cursurilor. 

Olesea este bine conectată la noile tendințe în machiaj și modă. A urmat masterclass-uri cu Olga Tomina, Natalia Naida, Xeniya Nikitina, Denis Kartashev, Ludmila Tarakanova, Elena Menshik, Serdar Kambarov.

Așa cum singură mărturisește, principiul ei este ca, ceea ce face să fie cu toată inima, cu multă enegie și iubire pentru oamenii cu care lucrează.9329 · Durata: 13:30

Înregistrează un cont GRATUIT pentru a putea urmări toate cursurile GRATUITE

Alte cursuri


Curs perfectionare linia de tus estompata
Curs perfectionare linia de tus estompata

Curs perfectionare linia de tus estompata...

Preț: 200.00 Lei 120.00 Lei
Curs LIVE de fotografie cu telefonul partea a 2-a
Curs LIVE de fotografie cu telefonul partea a 2-a

Învață să faci fotografii artistice pentru Facebook, Instagram si TikTok....

Preț: 200.00 Lei 80.00 Lei
Curs perfectionare machiaj ten acneic
Curs perfectionare machiaj ten acneic

Cursul se adresează make-up artiștilor începători și avansați care vor să-și îmbunătățească tehnica de make-up....

Preț: 200.00 Lei 120.00 Lei

Despre Scoala de make-up Ramona Chirita


Cine suntem

 • Suntem partener make-up Antena 1 si Antena Stars.
 • Absolventele noastre machiază la evenimentele Fashion TV.
 • Avem peste 2.000 de absolvente, din 2012 până în prezent.
 • Cine ne recomandă

 • avem peste 130.000 de fani pe Facebook;
 • am primit mai mult de 900 recenzii de 5 stele pe Facebook;
 • peste 13.000 de modele si-au dat check-in la Școala de make-up Ramona Chiriță.
 • Citește mai mult

  Înregistrează un cont gratuit Înregistrează un cont gratuit pentru a putea urmări toate cursurile gratuite